Weblog

Ontdek de verhalen van ons team.

Bij Veilinghuis Nederland staan we altijd open voor het delen van onze ervaringen en inzichten met onze gewaardeerde bezoekers. Daarom zijn we enthousiast om aan te kondigen dat ons team persoonlijke verhalen zal delen over het leven bij Veilinghuis Nederland.
Onze verhalen zullen een kijkje achter de schermen bieden en u meenemen door de spannende wereld van inkopen, verkopen en veilingen. We zullen ook onze dagelijkse bezigheden belichten, van het taxeren van waardevolle voorwerpen tot het organiseren van online veilingen.

Door deze verhalen te delen, hopen we niet alleen onze passie voor veilingen te delen, maar ook een beter begrip te bieden van wat er zich afspeelt achter de schermen van Veilinghuis Nederland. Of u nu een verzamelaar, verkoper of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er gebeurt bij ons veilinghuis, we nodigen u van harte uit om onze verhalen te lezen en deel te nemen aan ons avontuur.

Blijf op de hoogte van onze website en social media kanalen voor de laatste updates en verhalen van ons team. We kijken ernaar uit om onze ervaringen met u te delen en u te verwelkomen in de boeiende wereld van Veilinghuis Nederland!

Met vriendelijke groet,

Het Team van Veilinghuis Nederland

 

Ontdek de verhalen, ervaringen en passie van Veilinghuis Nederland.

Een dag bij Veilinghuis Nederland

Hoi allemaal, ik ben Emma en vandaag neem ik je mee op een kijkje in mijn typische werkdag bij Veilinghuis Nederland. Hoewel alles zich tegenwoordig online afspeelt, gebeurt er nog steeds van alles achter de schermen. Laat me je vertellen hoe mijn dag eruitziet.

Mijn start van de dag:
Mijn ochtenden beginnen meestal met het voorbereiden van mijn agenda voor de dag. Maar soms neemt het leven bij Veilinghuis Nederland me mee op onverwachte avonturen. Zoals vanochtend, toen ik op pad ging naar een bedrijf dat graag hun bedrijfsvoorraad wil laten veilen. Terwijl ik onderweg was, kon ik niet wachten om te zien welke schatten ik zou ontdekken.

Onderweg naar de klant:
Het is altijd opwindend om op locatie te gaan en de goederen in het echt te bekijken. Ik neem mijn notitieblok en camera mee, klaar om alles vast te leggen wat mijn aandacht trekt. Onderweg luister ik naar muziek en bereid ik me mentaal voor op de ontmoeting met de klant.

Interactie met de klant:
Eenmaal aangekomen op de locatie van het bedrijf, word ik begroet door de eigenaar die vol spanning wacht om mij rond te leiden. Samen verkennen we de voorraad en bespreken we de details van de veiling. Ik stel vragen, maak aantekeningen en probeer de unieke kenmerken van elk item te begrijpen.

Terug naar kantoor:
Na een inspirerende ontmoeting met de klant, keer ik terug naar kantoor met een hoofd vol ideeën. Ik begin met het invoeren van de nieuwe items in ons veilingplatform en het opstellen van gedetailleerde beschrijvingen. Elke foto die ik heb genomen, elke opmerking die ik heb gemaakt, helpt me om de veiling tot leven te brengen voor onze online kopers.

De veiling:
Als de klok de veilingtijd nadert, voel ik de opwinding door mijn aderen stromen. Ik zorg ervoor dat alles gereed is, van de veilingcatalogus tot de technische aspecten van het veilingplatform. En dan begint het echte avontuur. Terwijl de biedingen binnenstromen, volg ik de actie op mijn scherm met dezelfde spanning als altijd.

Mijn reflectie:
Aan het einde van de dag kijk ik terug op alles wat er is gebeurd. Het was geweldig om op pad te gaan en nieuwe voorraad te ontdekken voor onze veilingen. Ik voel me trots dat ik deel uitmaak van een team dat zo'n diverse en dynamische werkomgeving biedt. En ik kan niet wachten om te zien wat de volgende dag zal brengen.

Afgifte bij de veiling locatie

Op een heldere ochtend in Hoogeveen begint de dag bij Veilinghuis Nederland met opwinding en bedrijvigheid. Het is afgifte dag, een dag waarop klanten langs komen om de gewonnen kavels van de veilingen op te halen. Emma en ik, samen met onze collega's, bereiden ons voor op een dag vol interactie en logistieke uitdagingen.

Vroeg in de ochtend komen de eerste klanten al aan, enthousiast om hun gewonnen items op te halen. Emma verwelkomt hen met een glimlach en begeleidt hen naar de juiste locatie waar hun kavels gereedstaan. Ze neemt de tijd om met elke klant te praten, hun vragen te beantwoorden en hen te helpen bij het veilig inpakken van hun aankopen.

Terwijl Emma zich bezighoudt met de klanten, zorgen onze collega's en ik voor een vlotte logistieke afhandeling. We coördineren het team dat de kavels verzamelt en klaarzet voor afhaling. Met precisie en efficiëntie zorgen we ervoor dat elk item correct gelabeld en georganiseerd is, gereed om mee te nemen door de klanten.

Gedurende de dag stroomt de veiling locatie vol met een diverse groep mensen, allemaal verenigd door hun liefde voor veilingen en unieke vondsten. Er heerst een levendige sfeer, waarin gesprekken ontstaan over de opwinding van het bieden en de blijdschap van het winnen.

Terwijl de dag vordert, blijven Emma, onze collega's en ik alert en behulpzaam. We bieden ondersteuning waar nodig, lossen eventuele problemen snel op en zorgen ervoor dat elke klant tevreden vertrekt.

Na een lange en enerverende dag kijken we terug op een geslaagde afgiftedag. Het was een dag vol interactie, logistieke uitdagingen en bovenal, tevreden klanten die met hun gewonnen schatten naar huis gaan. Met een gevoel van voldoening sluiten we de deuren van de veiling locatie, klaar om de volgende dag opnieuw te beginnen met het faciliteren van unieke veilingervaringen bij Veilinghuis Nederland.

Veiling bij NH Hotel de Ville in Groningen

We zijn ontzettend enthousiast om ons verhaal te delen over hoe we erin zijn geslaagd om een spectaculaire online veiling te organiseren voor NH Hotel de Ville en Bistro 't Gerecht in het prachtige Groningen. Dit project was een ware uitdaging, maar dankzij de onvermoeibare inzet en samenwerking van alle collega's van Veilinghuis Nederland, hebben we iets buitengewoons tot stand gebracht.

Het begon allemaal met een gedeelde visie tussen mij, Emma, en mijn collega's. We wisten dat we met onze ervaring en passie voor veilingen iets bijzonders konden neerzetten. Samen met ons fantastische team hebben we de handen ineengeslagen om deze uitdaging aan te gaan.

Het eerste obstakel dat we moesten overwinnen, was de strakke deadline van slechts 4 weken om het pand bezemschoon op te leveren aan de eigenaar. Maar met een duidelijk plan en een toegewijd team, hebben we alles van a tot z weten te regelen.

Het verkavelen van de items was een enorme klus, maar dankzij de expertise van ons team verliep dit proces vlot en gestructureerd. Elk stuk werd zorgvuldig geïdentificeerd en toegevoegd aan de veiling.

Vervolgens was het de taak van ons allemaal om te zorgen voor professionele foto's van alle items. Met oog voor detail en esthetiek hebben we ervoor gezorgd dat elk item op zijn best werd vastgelegd, zodat potentiële kopers een goed beeld kregen van wat er te bieden was.

De marketingfase was een uitdaging op zich, maar met de steun van ons team hebben we een indrukwekkende campagne weten op te zetten. Door gebruik te maken van diverse kanalen hebben we een breed publiek weten te bereiken en de interesse in de veiling weten aan te wakkeren.

En toen was het eindelijk tijd voor de veiling zelf. Met spanning hebben we toegekeken hoe de biedingen online binnenstroomden en hoe de items een voor een werden verkocht aan enthousiaste kopers.

Maar ons werk zat er nog niet op. Met de deadline snel naderend, was het aan ons team om te zorgen voor een vlotte en efficiënte afhandeling van de afgifte op locatie. Met vereende krachten hebben we ervoor gezorgd dat alle items op tijd werden opgehaald door hun nieuwe eigenaren, klaar om een nieuw hoofdstuk te beginnen in hun verhaal.

Al met al was het organiseren van deze online veiling een fantastische ervaring. Samen met alle collega's van Veilinghuis Nederland hebben we bewezen dat met toewijding, teamwork en passie, alles mogelijk is.

We zijn trots op wat we hebben bereikt en dankbaar voor de kans om deel uit te maken van dit geweldige project.

Backoffice bij Veilinghuis Nederland

Ik ben Mark en ik werk op de backoffice bij Veilinghuis Nederland. Ik neem jullie graag mee in mijn dagelijkse leven en laat zien hoe het er hier achter de schermen aan toe gaat.

Mijn dag begint meestal met een lekker kopje koffie terwijl ik mijn e-mails doorneem en de planning voor de dag opstel. Als onderdeel van het backofficeteam ben ik verantwoordelijk voor het beheren van onze online veilingen. Dat betekent dat ik ervoor zorg dat alles vlot verloopt op onze website, van het uploaden van nieuwe veilingitems tot het beantwoorden van vragen van potentiële kopers.

Wat mijn werk zo interessant maakt, is dat geen enkele dag hetzelfde is. Terwijl ik achter mijn bureau zit, komen er regelmatig collega's langs met vragen over specifieke items, biedingen of logistieke zaken. Het is altijd leuk om met hen te brainstormen en oplossingen te vinden voor eventuele uitdagingen die zich voordoen.

Hoewel veel van ons werk online gebeurt, hebben we ook regelmatig klanten die persoonlijk langskomen met vragen over onze veilingen. Het is geweldig om hen te ontmoeten en hen te kunnen helpen met hun vragen. Soms delen ze zelfs verhalen over de items die ze hebben gekocht of verkocht via onze veilingen, wat altijd fascinerend is om te horen.

Tijdens de veilingdagen is het bijzonder druk, maar ook erg opwindend. Terwijl de biedingen binnenstromen, houd ik de website nauwlettend in de gaten en zorg ik ervoor dat alles soepel verloopt. Het is geweldig om te zien hoe mensen enthousiast worden over de items en hoe onze veilingen tot leven komen.

Aan het eind van de dag ga ik voldaan naar huis, wetende dat we weer een succesvolle dag achter de rug hebben. Het is geweldig om deel uit te maken van het team van Veilinghuis Nederland en ik kijk ernaar uit om nog vele avonturen te beleven in de wereld van online veilingen.

Duurzame en circulaire verkoop

Mijn naam is Marleen en ik ben verheugd om met jullie te praten over een onderwerp dat dicht bij mijn hart ligt: duurzame en circulaire verkoop bij Veilinghuis Nederland. Als onderdeel van ons team heb ik het voorrecht gehad om betrokken te zijn bij onze inspanningen om een positieve impact te hebben op het milieu en tegelijkertijd waardevolle items een nieuw leven te geven.

Veilinghuis Nederland streeft naar een duurzamere en circulaire benadering van verkoop. In plaats van dat items ongebruikt eindigen, geven we ze een tweede kans door ze te veilen aan geïnteresseerde kopers. Dit draagt niet alleen bij aan het verminderen van verspilling, maar biedt ook een duurzame oplossing voor het hergebruik van waardevolle goederen.

Een van de kernprincipes van onze aanpak is het bevorderen van bewustwording en educatie over duurzaamheid. We moedigen onze klanten aan om te kiezen voor hergebruik en recycling door deel te nemen aan onze veilingen en items een nieuw leven te geven. Door bewustwording te creëren over de voordelen van circulaire verkoop, hopen we een verschil te maken in de manier waarop mensen omgaan met hun bezittingen.

Daarnaast streven we naar transparantie en verantwoordelijkheid in onze activiteiten. We zorgen ervoor dat al onze veilingen worden uitgevoerd volgens strikte ethische normen en dat we de hoogste normen van integriteit naleven. Door openheid te tonen over onze praktijken en processen, willen we het vertrouwen van onze klanten winnen en een positieve bijdrage leveren aan de samenleving.

Een ander belangrijk aspect van onze duurzaamheidsinspanningen is het verminderen van onze ecologische voetafdruk. We streven naar efficiëntie in al onze activiteiten, van het verminderen van papierverbruik tot het optimaliseren van logistieke processen. Op deze manier proberen we onze impact op het milieu te minimaliseren en een duurzamere toekomst te creëren voor de komende generaties.

Tot slot willen we benadrukken dat duurzaamheid niet alleen een verantwoordelijkheid is, maar ook een kans. Door te kiezen voor circulaire verkoop bij Veilinghuis Nederland, kunnen klanten bijdragen aan een meer duurzame en rechtvaardige wereld. Samen kunnen we een verschil maken en een positieve verandering teweegbrengen voor onze planeet.

Bedankt voor het lezen van mijn blog en voor jullie interesse in duurzaamheid en circulaire verkoop bij Veilinghuis Nederland. Samen kunnen we een verschil maken!

Van retour tot rendement

In het tijdperk waarin online winkelen blijft groeien, neemt ook het aantal geretourneerde producten toe. Deze retourzendingen vormen niet alleen een logistieke uitdaging voor retailers, maar hebben ook een aanzienlijke impact op het milieu. Bij Veilinghuis Nederland, onder de bekwame leiding van Emma, hebben we een systeem ontwikkeld dat niet alleen deze uitdagingen aanpakt maar ook nieuwe mogelijkheden creëert voor zowel consumenten als het milieu.

Emma's visie op duurzaamheid
Als verantwoordelijke voor de aankoop en verkoop van partijhandel en overstock, zag Emma de mogelijkheid om geretourneerde producten een tweede leven te geven. Haar passie voor duurzaamheid en haar deskundigheid hebben bij Veilinghuis Nederland geleid tot een innovatieve aanpak waarbij geretourneerde goederen worden omgezet in waardevolle kansen.

Het probleem van retourzendingen
Online retailers zien een constante stroom van retouren, die vaak resulteren in verhoogde kosten en milieubelasting door afval en overproductie. Emma en haar team hebben een systeem geïmplementeerd dat deze teruggestuurde items verzamelt en via ons veilingplatform aanbiedt, waardoor producten die anders misschien zouden worden weggegooid, opnieuw worden gewaardeerd.

Tweede leven voor topmerken
Bij Veilinghuis Nederland krijgen deze producten niet alleen een tweede kans, maar ze worden ook aangeboden tegen scherpe prijzen. Dit stelt consumenten in staat om luxe en kwaliteitsproducten te bemachtigen die anders buiten hun bereik zouden vallen. Het gaat hierbij om alles van designerkleding en elektronica tot huishoudelijke apparaten en meer, allemaal duurzaam gerecycled via onze veilingen.

Duurzame impact en gemeenschapsvoordelen
Ons initiatief vermindert de behoefte aan de productie van nieuwe goederen, wat bijdraagt aan een verminderde ecologische voetafdruk. Door minder afval en meer recycling te bevorderen, helpt Veilinghuis Nederland de planeet en biedt het economische voordelen aan zowel consumenten als bedrijven.

Getuigenissen van klanten en partners
Emma's aanpak heeft niet alleen lof ontvangen van milieubewuste consumenten, maar ook van onze retailpartners die een duurzamere manier zoeken om met hun retouren om te gaan. "De samenwerking met Veilinghuis Nederland heeft ons geholpen onze ecologische impact te verminderen en onze onverkochte voorraad om te zetten in winst," deelt een partner.

De toekomst van duurzame veilingen
Met plannen om ons aanbod verder uit te breiden en nieuwe technologieën te integreren, blijft Veilinghuis Nederland voorop lopen in de duurzame transformatie van de retailindustrie. We zijn enthousiast over wat de toekomst ons brengt en hoe we blijven bijdragen aan een groenere wereld.

Word onderdeel van de beweging
We nodigen je uit om onze veilingen te verkennen en zelf te ervaren hoe Veilinghuis Nederland het verschil maakt. Word onderdeel van onze gemeenschap die streeft naar duurzaamheid en geniet van de unieke kans om topmerken voor een fractie van de prijs te bemachtigen.

Veiling privécollectie kunst en schilderijen

De ochtend begon met een mengeling van spanning en anticipatie bij Veilinghuis Nederland, want vandaag was de dag waar we al weken naar toe hadden gewerkt: de veiling van een exclusieve privécollectie kunst en schilderijen. Als een van de medewerkers van Veilinghuis Nederland, voelde ik de opwinding groeien naarmate we ons voorbereidden op wat een onvergetelijke dag zou worden.

Voorbereiding en marketing:
De voorbereidingen begonnen weken van tevoren. Samen met het team heb ik nauw samengewerkt met de eigenaar van de collectie om elk kunstwerk zorgvuldig te documenteren, te fotograferen en te voorzien van gedetailleerde beschrijvingen. Met deze informatie hebben we een uitgebreide online marketingcampagne opgezet om kopers uit heel Europa aan te trekken. Sociale media, e-mailnieuwsbrieven en gerichte advertenties zorgden ervoor dat de veiling de aandacht kreeg die het verdiende.

De veilingervaring:
Toen de veiling eenmaal begon, voelde ik de spanning stijgen terwijl biedingen binnenstroomden vanuit alle hoeken van Europa. Via ons geavanceerde online veilingplatform konden kopers van over de hele wereld bieden op de kunstwerken die hun interesse hadden. Het was inspirerend om te zien hoe kunstliefhebbers van verschillende nationaliteiten samenkwamen om te bieden op deze prachtige stukken.

De afwikkeling:
Na het sluiten van de veiling begon het echte werk. Ons team stond paraat om betalingen af te handelen, verpakking en verzending van de verkochte items te regelen, en alle benodigde documentatie te verstrekken aan zowel de kopers als de verkopers. Het was een zorgvuldig georkestreerde operatie, maar dankzij de inzet van ons team verliep alles soepel en efficiënt.

Persoonlijke bezorging:
Een van de meest memorabele momenten was het persoonlijk bezorgen van een aantal van de verkochte schilderijen bij de gelukkige kopers. Ik herinner me levendig de opwinding en dankbaarheid op hun gezichten toen ze hun langverwachte kunstwerken in ontvangst namen. Het was een klein gebaar, maar het voegde een persoonlijke touch toe aan de ervaring en versterkte de band tussen Veilinghuis Nederland en onze gewaardeerde klanten.

Tevredenheid van de opdrachtgever:
Uiteindelijk was het succes van de veiling niet alleen te meten aan de opbrengst, maar ook aan de tevredenheid van de eigenaar van de collectie. Ik voelde een diep gevoel van voldoening toen ik de positieve feedback van de eigenaar hoorde, die zeer tevreden was met zowel de opbrengst van de veiling als de professionele en zorgvuldige aanpak van Veilinghuis Nederland gedurende het hele proces.

Conclusie:
De veiling van deze exclusieve privécollectie kunst en schilderijen was niet alleen een mijlpaal voor Veilinghuis Nederland, maar ook een inspirerend voorbeeld van de kracht van online veilingen in een steeds meer geglobaliseerde wereld. Met de steun van een toegewijd team en de deelname van kopers uit heel Europa, hebben we laten zien dat Veilinghuis Nederland niet alleen uitblinkt in het veilen van kunst, maar ook in het bieden van een uitzonderlijke ervaring voor zowel kopers als verkopers, waar ter wereld ze zich ook bevinden.

Heeft u vragen?

Indien u vragen heeft, kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.